Delbetalningstjänsten är den verkliga uppsidan för Skruvat

”Ingen har erbjudit oss ett lika attraktivt alternativ för profit sharing som Paynova.”

E-handelsföretaget Skruvat.se grundades 2008 och är i dag Nordens största e-handelsplats för bildelar. Sortimentet består av över en halv miljon olika kvalitetsdelar till så gott som alla bilmärken. Några av Skruvats viktigaste framgångsfaktorer är snabba leveranser, låga priser samt bekväma och säkra betalningar för kunden.

Paynova hanterar alla fakturabetalningar som görs på Skruvat.se. Uppdraget inkluderar även delbetalningar, d.v.s. när kunden väljer att skjuta upp en del av betalningen. För Skruvats CFO Magnus Åbjörnsson står det klart att delbetalningstjänsten utgör den verkliga uppsidan i samarbetet med Paynova.

”När man verkar i en konkurrensutsatt bransch gäller det att hitta mervärden för kunden – saker som ökar intäkterna på affären och stärker kundlojaliteten”, säger Magnus. ”Vi förstod nog att delbetalning kunde vara ett sådant mervärde. Men när vi tillsammans med Paynova tittade på budgeten kändes det nästan för bra för att vara sant. Vi tänkte att om vi kan komma ens i närheten av de siffror vi fick presenterade för oss så var vi bara tvungna att gå vidare. ”

Paynova erbjuder en ekonomiskt mycket fördelaktig affär för betaltjänster. Delbetalning med vinstdelning är ett bra exempel på det. Delbetalningen ger intäkter i form av avgifter för uppläggning, avisering och även förseningsavgifter. När alla involverade kostnader är avräknade delar Paynova och Skruvat på vinsten. Hela affären sker med full transparens för båda parter.

”Det är inte många projekt som har en potential att varje år addera 10 miljoner på sista raden”, fortsätter Magnus Åbjörnsson. ”Så att investera 500 timmar som vi har gjort i detta fall har varit en otroligt bra affär.”

Att Paynova låter Skruvat styra affären är något som uppskattas av Skruvat. Andra leverantörer sätter själva villkoren för bland annat avgiftsstrukturer och kreditrisker. Dessutom kan affären ske ”white label”, det vill säga att det är handlarens eget varumärke som syns gentemot slutkunden.  

Magnus Åbjörnsson berättar också att de har fört diskussioner med andra leverantörer av betaltjänster men att ingen av dem har kunnat erbjuda ett lika attraktivt alternativ för profit sharing som Paynova.

”I början trodde vi att Paynova var en i mängden av betalningsleverantörer”, säger han. ”Men när vi satte oss ned i en workshop med dem och började räkna fick vi omedelbart förtroende för siffrorna på de olika raderna i deras modell. Då trillade polletten trillade ned och vi förstod att den positiva budget som Paynova skissade upp för oss var fullt realistisk.”

Partnerskapet mellan Paynova och Skruvat är typiskt för hur Paynova arbetar. Flexibelt, transparent och nära kund. Alltid med fokus på att hitta nya sätt att utveckla affären. Paynova vill kort sagt vara en partner som stöttar och som kontinuerligt bidrar i arbetet med att hitta det bästa kunderbjudandet.

”Kundupplevelsen för den som handlar bildelar av oss är avgörande”, avslutar Magnus Åbjörnsson. ”Den måste vara på topp. Men Paynova har visat oss att man kan vässa kundupplevelsen och samtidigt öka intäkterna. Jag rekommenderar alla att gå in i en workshop tillsammans med Paynova och vrida och vända på siffrorna som vi gjorde. Det var då vi insåg vilken fantastisk affär ett samarbete med Paynova skulle innebära.”